Ridning er populært, både som idrett og rekreasjon, og det er lett å forstå hvorfor. Ikke bare er det god trening, det er også en super måte å komme seg ut i naturen på.

Det å få kontakt med og mestre et så stort dyr, er en fantastisk følelse. Men en hest kan også være uforutsigbar, og hvert år oppstår mange skader i forbindelse med ridning og håndtering av hest.

Hvilke skader er vanlig?

Skader som oppstår når man faller av hesten, kommer oftest av sammenstøtet når rytteren lander på bakken. I noen tilfeller kan skader oppstå fordi rytteren blir hengende fast i utstyr eller blir tråkket på. Mange lander slik at skadene ofte rammer hode, nakke, skulder og rygg. Fallene skjer ofte i fart og med en slik kraft at bruddskader er vanlig.

Opp på hesten igjen

Mange rideskader, spesielt bruddskader og andre alvorlige skader, trenger behandling på sykehus. Det er viktig med oppfølging, også etter at brudd er leget og rytteren er på bedringens vei. For å komme seg raskest mulig tilbake i salen, ta en titt her. På denne siden kan du lese mer om oppfølging og behandling fra for eksempel naprapat eller fysioterapeut. Det kan korte ned på skadetiden og forhindre feil belastning under opptrening.