Hestesport er visse ridebegivenheter som holdes på hesteshow og spesielt konkurranser for hester og ryttere som arrangeres på blant annet stevner i hele landet. Disiplinene som utgjør ridesporten er sprang, dressur, feltritt, distanseridning og kjøring.

Hva kan man forvente å se under et hesteshow

Kjøring er en hestesport der det kappkjøres med en sulky og en kusk. Trav skjer på baner med to svinger og to langsider, og arrangeres ofte som veddeløp. Her skal hesten gå i trav, som er en gangart der bena vekselvis forflyttes, noe som er vanskelig og det er strenge regler. I sprang skal hest og rytter samtidig settes på prøve under en variasjon av hinder. Her må hesten vise energi, forsiktighet, mot, lydighet og sin kapasitet.

Hvordan oppleves et hesteshow

Å delta på hesteshow kan være en spennende begivenhet en aldri vil glemme. Her kan man lære mye ved å se andre mennesker ri og opptre. Hver person har forskjellig stil og metoder til å lage bånd med hestene sine. Gå på et hesteshow med et kamera og vær en god observatør, du vil finne noe her og lære minst et par ting du kan ta med deg hjem. På denne måten vil du være bedre forberedt når du eventuelt selv skal delta på et stevne.