Lannem Silje

Lannem Silje er en kaldblodshoppe som konkurrerer i travløp. Fredag 13. juni 2014 imponerte hun både eiere og publikum da hun satte ny rekord. Hun tok sin 18. strake seier, og vant med mer enn 100 meter.

Superhoppa har fått tilnavnet Dovreekspressen, og satte ny verdensrekord for 4-åringe kaldblodshopper denne kvelden, med tiden 1.21.0. Rekorden ble satt i Bollnäs i Sverige.

Lannem Silje har vist seg som et av de største talentene innen kaldblodsløpere gjennom tidene. Hun er vanskelig å slå på korte distanser, og både kusk Tor Wollebæk og travtrener Ole M. Skrugstad er stolte av stortalentet sitt. Wollebæk tror Lannem Silje til og med kunne slått Tekno Odins verdensrekord dersom hun hadde holdt mer jevn fart gjennom løpet. Innledningen av løpet gikk sakte, mens det gikk litt for raskt midtveis, i følge kusken. Han er nesten målløs over hoppas prestasjon.

Seieren i juni ga Lannem Silje 150 000 svenske kroner, men hesten nøyde seg ikke med det. Per 4. september har hun vunnet 22 seire på rad, og har kjørt inn mer enn 3,4 millioner kroner. Hun var dermed en storfavoritt foran travderbyet på Bjerke i september. Hingster er vanligvis raskere enn hopper, men Lannem Silje er både tøffere og raskere enn guttene, og mange sier hun er hestenes svar på Therese Johaug. Hun trener like hardt som skistjernen, og det gir resultater. Lannem Silje har allerede satt rekorder, men jakter på flere. Hun kom på andreplass i debutløpet, men etter den tid har hun virkelig slått til. Norgesrekorden er 24 strake seiere. Denne rekorden ble satt av Moe Odin, og nå kan det altså være en hoppe som slår ham. Lannem Silje tåler hard trening, og trener hardere enn mange hingster. Hun hjalp til som arbeidshest på hjemgården, men det ble for kjedelig. Hun foretrekker å løpe og konkurrere, og på søndag har hun sjansen igjen.