De fleste hestekonkurranser i Norge er travløp. Disse løpene arrangeres ofte som totalisatorløp, det vil si løp der tilskuerne kan satse penger på favoritthestene sine. Det finnes mange travbaner i Norge, og det konkurreres både med kaldblodshester og varmblodshester. Yngre kusker kan delta i ponnitrav.

Galoppløp i Norge arrangeres nesten utelukkende på Øvrevoll. Her arrangeres det mange løp hvert år, blant annet Norsk Derby, Norsk Oaks, Norsk Kriterium, Skandinavisk Mesterskap, Polarcup og Øvrevoll Champions Hurdle. Øvrevoll er den eneste norske galoppbanen som arrangerer totalisatorløp.

Sprangridning er en annen populær hestesport i Norge. Her konkurreres det både med hester og ponnier, alt etter utøvernes alder. Det konkurreres både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Omtrent 80 % av rytterne i Norges Rytterforbund driver med sprangridning. Oslo Horse Show er et av de største, norske arrangementene innen sprangridning.

Dressurridning deles inn i mange klasser, etter vanskelighetsgrad. I dressurridning skal rytteren styre hesten gjennom et fastsatt program. Noen øvelser er obligatoriske, mens andre øvelser kan legges inn av rytteren selv. Andre hestesporter er distanseritt, feltritt og voltige.